Прави се пореден опит да се обезкърви Българската армия и

...
 Прави се пореден опит да се обезкърви Българската армия и
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Решението за ракетите е грандиозен скандал, предателство и гавра с националната сигурност

 „ Прави се следващ опит да се обезкърви Българската войска и да бъдат дарени на Украйна последните зенитно-ракетни комплекси C-300, които пазят българското небе. “ Това съобщи заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров  на конференция в Народното събрание.
„ Беше казано, че комплексите C-300 няма да бъдат давани, а в този момент, в изискване на извънредност, се  прокарва едно решение, което е на процедура празен чек, допускащ да бъде дарено цялото въоръжение за зенитно-ракетните комплекси C-300 под формата на дефектни ракети “, изясни Зафиров, който акцентира, че не е станало ясно какво тъкмо значи „ дефектни ракети “. Според него, идната стъпка е да се направи непотребен и самият зенитно-ракетен комплекс, откакто няма въоръжение за него.  
„ В знак на противоречие с това извънредно национално изменничество и безконтролно държание на тези политици, внесли предлагането и на политическото управление на защитата, групата на „ Българска социалистическа партия за България “ напуснахме залата, само че това не значи, че няма да продължим с всички вероятни политически дейности да не допуснем този срамен акт да бъде осъществен “, безапелационен бе Зафиров.
„ На закритото съвещание военното управление ни осведоми, че не знаят какво и какъв брой ще се дава. От тях се е изискало единствено да дадат информация с какво разполага България. Те са си изпълнили отговорностите, не трябва от тях да търсим отговорност. Решението е на държавното управление и на политическото управление “, съобщи водачът на БСП Корнелия Нинова .
„ Това е ужасно притеснително - висшите военни нямат никаква визия какво става в страната във връзка с даренията за Украйна “, акцентира тя.
Нинова осведоми, че по всички дарения до момента, България не е получила и един лев обезщетения. „ Всички внушения, че ние даваме нещо, против което получаваме европейска помощ, са неистина “, безапелационна бе тя.
„ Вносителите Бойко Борисов, Христо Иванов, Делян Пеевски, Ивайло Мирчев и Кирил Петков не бяха на съвещанието, Тагарев избяга и изпратиха военните да се червят и да дават отговор: „ Това не е наше решение, питайте политиците “. А депутатите натискачи на копчета натискат копчетата без да знаят какво, по кое време и какъв брой България ще даде. Това е величествен скандал, изменничество и гарва с националната сигурност “, заключи Корнелия Нинова.
В умозаключение тя даде различно градивно предложение на решението, което, по нейните думи, е празен чек на държавното управление да взема решение при закрити порти – към него да има конфиденциален анекс и в него да се запишат бройките, които се дават.  
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР